Lärare

Vårt team

Det mest utmärkande draget som våra instruktörer delar är passion. Vi älskar det vi gör, är eldsjälar i vår community och brinner för vår genre. Vi vill att andra ska hitta det vi har funnit via dansglädje, socialt umgänge, känslan av gemenskap och framförallt en ohygglig massa bra musik att dansa till. Hade vi fått välja hade hela Sverige dansat West Coast Swing!

Mer info om
Ibirocay

team1 Ibirocay Regueira

Mer info om
Marina

team2 Marina Prada

Mer info om
José

team3 Egil Mannerheim

Mer info om
Ida

team4 Ida Israelsson

Mer info om
Dennis

team5 Dennis Andersen

Mer info om
SwingAkademien

team6 Vår berättelse

 


Ibirocay Regueira

Ibirocay hann prova ett brett urval av danser under sin uppväxt, bl a hip-hop, jazz, balett, flamenco, m.m. Men det var inte förrän han började med pardans som han verkligen hittade hem. Efter över 20 års internationell erfarenhet som salsainstruktör, dansare och koreograf ville han trampa ny mark och började med WCS redan 2008. Efter en kort tid initierade dem kurser tillsammans med Marina Prada på SalsaAkademien, och var med i den tidiga generationen av instruktörer som kom att bidra till spridningen av WCS i Sverige. Han blev senare den första dansaren att nå All-Star nivå i Skandinavien.

Marina Prada

Marina började med salsa redan som barn och dans blev snabbt en del vardagen. Det ledde till att hon tidigt kom in på Svenska Balettskolan. Hon fick därefter anställning som professionell dansare på Kungliga Operan i Stockholm. Längre fram i sitt liv började hon tävlingsdansa i salsa, med en andra plats i VM vid tre separata tillfällen som resultat. I jakt på ny inspiration fann hon dock WCS och det dröjde inte länge förrän hon var såld. Tack vare sin bakgrund som tränad dansare och genom sina fortsatta studier på Lärarhögskolan har Marina utvecklat gedigna instruktöregenskaper och är troligtvis en av Sveriges i särklass bästa pardanslärare.

Jose Illanes

En presentationstext om José kommer inom kort...

Ida Israelsson

Ida har en dansbakgrund som innefattar bugg, fox, folkdans, salsa mm. Hon lämnade Norrland för Stockholm 2013 för att kunna satsa på West Coast Swing. Även om hon undervisar och tävlar regelbundet sä brinner hon mest för socialdansen och har alltid en relevant teknikövning i bakfickan. Hon är en av SwingAkademiens reguljära instruktörer och har mångårig erfarenhet inom genren. Ida är utbildad socionom och trivs att arbeta med människor. Det gör henne till en väldigt gruppmedveten person som är bra på att känna av sin omgivning och hon hoppar gärna in i rotationen själv på dansklasserna för att kunna ge mer hands-on-feedback

Dennis Andersen

Dennis Andersen är 37 år gammal och dansat sedan han var 7. Det började med bugg fortsatte med squaredance som sen blev till argentinsk tango, modern vals, boogie och nu brinner han för West coast swing. I 5 år har han dansat och instruerat samt tävlat i denna underbara genre. Den har visat honom dansgolv i Europa, USA , Kanada och planer för Asien ligger i tuben. Dennis hade sin bas i Göteborg under början av sitt äventyr, där han tillsammans med en grupp eldsjälar jobbade hårt för utvecklingen av WCS. Numera bor han dock närmare Sthlm och han ser fram emot att få fortsätta sprida dansen i regionen bl a som instruktör hos oss här på SwingAkademien.


Lite om vår historia

8/2008
WCS i Sthlm!

SalsaAkademien blev en av de första skolorna att erbjuda WCS kurser i Stockholm på regelbunden basis...

3/2012
Uppbrottet!

WCS verksamheten köptes loss från salsaskolan och blev ett eget bolag vid namn SwingAkademen AB...

8/2013
Expansionen!

Delägarbyte och ny utformning av schema samt kursupplägg sker. SwingAkademien etablerar sig som huvudaktör i WCS genren

8/2018
New direction!

Efter en härlig tid ute på EPIC studios flyttar SwingAkademien in till city igen och påbörjar ännu ett nytt kapitel..


Vill du se några av våra instruktörer dansa?
Här kan ni titta på en kort video som vi spelade in förra året på olika ställen i vårt vackra Stockholm.